Proč chci být
SOFTWAROVÝM INŽENÝREM?

Co dělá SOFTWAROVÝ INŽENÝR?

Software Engineer,

noun

: a person who applies tde principles of software engineering to tde design, development, maintenance, testing, and evaluation of tde software and systems tdat make computers or anytding containing software work.

Softwarový inženýr je člověk, který vyvíjí programy a aplikace pro společnost. Tyto programy jsou často zásadní a nefungoval by bez nich ani počítač. V dnešní době jsou softwaroví inženýři vysoce žádaní a v obdoví moderní technologie bychom bez nich nepřežili.

https://www.essrocks.io/blog

Kde pracují SOFTWAROVÍ INŽENÝŘI?

Tato úžasná stvoření pracují zkrátka všude. Nemocnice, stavby, pojišťovny, muzea, školy a další! Téměř každá společnost má alespoň jednoho "ajťáka", který řídí celý systém a spravuje ho. Většinou pracují jako všichni ostatní v kancelářích, ale často se stává, že pracují třeba z domu, protože jim k práci stačí Wi-Fi a počítač.
Moc lidem se programování učit nechce, proto společnosti tvoří skvělá a úžasná prostředí pro jejich zaměstnance, aby je přilákala. Společnosti nabízí obrovské prostory, jídelny, bufety, hřiště, místa na odpočinek a třeba i masérny.

http://retaildesignblog.net/2014/10/16/jive-software-working-place-by-office-principles-berkshire-uk/

Kolik vydělávají SOFTWAROVÍ INŽENÝŘI?

V US je Softwarový inženýr 13. nejlépe placená pracovní pozice. Ročně vydělávají až 3 miliony Kč. Ovšem to jen ti nejlepší. Začínající inženýři mají plat okolo 1 milionu ročně. Jelikož je plat poměrně vysoký, je náročné se v nějaké společnosti uchytit. Pracovní pohovory jsou obtížné, stresující a často nepokořitelné.

Rok Průměrný roční plat ($)
2015 107,840
2016 109,134
2017 111,443
https://www.google.cz/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=images&cd=&ved=0ahUKEwiA9s-4gerTAhWBExoKHeOdCEcQjB0IBg&url=http%3A%2F%2Fwww.ichanical.com%2Fprogramming-languages-digital-marketing%2F&psig=AFQjCNEQzNocc67RqTNQK8ihZVTmli8iSQ&ust=1494666680312786

Jak pracují SOFTWAROVÍ INŽENÝŘI?

Asi si říkáte: "Proč nepracuje více lidí v IT oboru?". Odpověď je jednoduchá. Programování! Tato činnost vyžaduje nejen skvělé znalosti, ale také kreativitu a logické myšlení. Programuje se v tzv. programovacím jazyku. Nejčastěji se používají Java, C#, Python a C++. Jazky jsou si velice podobné, a když se naučíte používat jeden, budete rozumnět skoro všem ostatníím. Ovšem naučit se programovací jazyk může zabrat velice dlouho a ještě déle trvá, než se v něm zdokonálíte. Programátoři každý den vymýšlí nové věci a způsoby jak svých cílů dosáhnout co nejefektivněji a nejrychleji.

https://www.google.cz/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=images&cd=&ved=0ahUKEwiQ85GOjOrTAhWka5oKHXYrAysQjB0IBg&url=http%3A%2F%2Flinhphancorner.com%2Fprogramming%2F&psig=AFQjCNEQzNocc67RqTNQK8ihZVTmli8iSQ&ust=1494666680312786

Odkazy

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek