Programátor

Programování je v informatice proces od návrhu řešení problému pomocí výpočetní techniky ke spustitelnému počítačovému programu. Zahrnuje činnosti jako je analýza problému, jeho pochopení, nalezení algoritmu a zápis zdrojového kódu v cílovém programovacím jazyce (kódování, anglicky coding). Účelem programování je nalezení takové sekvence příkazů (resp. strojových instrukcí), které může počítač provést a zadaný úkol tak automatizovaně vyřešit. Proces psaní zdrojových kódů často vyžaduje odborné znalosti v mnoha různých oborech, například návrhu aplikací a jejich rozhraní, logiky a algoritmizace

Svět se digitalizuje obrovskou rychlosti. Programy nám život zjednodušují. Když si zapneme například televizi a zapneme zprávy; ani neuvažujeme o tom jak to celé funguje, jelikož to vědět nepotřebujeme. Za každou takovou vychztávkou je ale osoba či tým, který ji stvořil. A nepochybně je i mezi nimi programátor. Toto zaměstnání mi příjde úžasné, jelikož mohu v něm něco nového vytvářet či zdokonalovat. Nepochybně má i spoustu východ, o kterých se zmíňují na stránce výhody.

Piktogram - programování

Na levo můžete vidět můj piktogram vysněného povolání - programování. Jedná se o modré kolečko, na kterém je vyobrazen desktopový počítač (all in one). Na monitoru jsou vyoobrazeny dvě špičaté závorky a lomítko.

Video o tom, jak informační technologie vše mění